Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μια αλλιώτικη χάρτινη ...κουρτίνα


                                         
Για να διακοσμήσετε ένα μικρό παράθυρο αλλά και οποιαδήποτε άλλη εσοχή σ΄έναν τοίχο, που νοιώθετε πως κάτι της ...λείπει, αλλά δεν θέλετε αυτό το ...κάτι να είναι ένα κλασσικής μορφής κάδρο ή ράφι.

Στερεώστε κατά μήκος του σημείου που θέλετε να βρίσκετε η κατασκευή μια απλή μεταλλική ράβδο σαν εκείνες που χρησιμοποιούμε για κουρτινόξυλα. Χρησιμοποιείστε ίδιου μήκους κομμάτια υφασμάτινης κορδέλας που σε ολόκληρο το μήκος τους θα καρφιτσώσετε με συρραπτικό ίδιου μεγέθους κομμάτια από χαρτόνι, μικρές χάρτινες κάρτες ή όποιο άλλο είδος χαρτιού σας αρέσει, εναλλάξ με επίσης σε ίδιο μέγεθος κομμένες φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων ή περιοδικών κλπ. και δημιουργείστε τόσες τέτοιες σειρές, όσες χρειάζεται για να καλυφθεί το μήκος της ράβδου και ανάλογα με το πόσο "πυκνή" ή όχι θέλετε την κουρτίνα σας.  


Κρεμάστε κάθε κομμάτι κορδέλας από την ράβδο με ένα από τα ειδικά clip με κρίκο που θα βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και εκείνα με αξεσουάρ για κουρίνες. Ανάλογα με τα χρώματα τόσο της ράβδου και της κορδέλας, όσο και είδος του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να αλλάξετε το ύφος της συγκεκριμένης κατασκευής, ανάλογα με το τι ταιριάζει στον χώρο που θα την τοποθετήσετε, να δημιουργήσετε μια τέτοια εποχιακή χριστουγεννιάτικη, πασχαλινή ή καλοκαιρινή κουρτίνα, χρησιμοποιώντας ανάλογες κάρτες, φωτογραφίες και χρώματα ή μια κατασκευή για το παιδικό δωμάτιο με πολύχρωμα χαρτόνια ή χαρτονένια σχήματα και παιδικές φωτογραφίες κλπ.

Βαλάντης Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου